Soufiane Touzani - Freestyle voetballer

Touzani werd in 1986 geboren in Rotterdam. Hij voetbalde vanaf jonge leeftijd op straat op het Polderplein. Als voetbalspeler kwam hij uit voor Spartaan’20. Hier werd hij gescout door Feyenoord, waarna hij later overstapte naar de toenmalig profclub HFC Haarlem. Hij leek op weg naar een bestaan als profvoetballer tot bij hem in 2002 scoliose werd geconstateerd, een ernstige vergroeiing aan de wervelkolom. Na een operatie, waarin de rug met een stalen pin werd recht gezet, kreeg Soufiane Touzani het doktersadvies te stoppen met voetbal.

Hij mocht van zijn artsen echter wel ballen hooghouden. Hij revalideerde en bekwaamde zich in diverse hooghoudtrucs. In 2002 nam een vriend een filmpje op van Soufiane Touzani’s voetbalkunsten, dat een hit werd op YouTube. Het filmpje werd meer dan 100 miljoen keer bekeken. Op zijn 18e besloot hij zich in te schrijven bij de Kamer van Koophandel, als professioneel straatvoetballer. In 2005 werd hij benaderd door EA Sports en kreeg hij een rol in het computerspel FIFA Street. Daarnaast trad hij met zijn kunsten op bij voetbalclubs en bedrijven. De filmpjes die hij postte op social media kregen steeds meer aandacht. Op YouTube kreeg hij 600 duizend abonnees, terwijl een miljoen mensen hem volgden op Instagram. Zijn trucs werden onder andere toegepast door Marcelo en Neymar.

Door zijn bekendheid als vlogger kreeg hij voor zijn filmpjes toegang bij diverse grote clubs, waaronder Borussia Dortmund en Juventus. In de zomer van 2008 werd Touzani door AC Milan uitgenodigd bij de presentatie van Ronaldinho, die de club had aangetrokken van FC Barcelona. Hij verzorgde in het San Siro een voetbalshow met de nieuwe aankoop. Touzani kreeg ondertussen ook steeds grotere bekendheid als vlogger en ging ook voor televisie werken. Tussen 2011 en 2013 verzorgde hij onderdelen voor het TROS-programma Zappsport.

Van 2013 tot 2015 presenteerde hij een vast eigen onderdeel in de komische voetbalquiz ‘Koning Voetbal’ van presentator Jack Spijkerman. Een filmpje op zijn kanaal uit 2016, waarin Touzani Pierre-Emerick Aubameyang omspeelt en panna’s geeft, werd meer dan 2,6 miljoen keer bekeken. In 2017 kreeg deze freestyler een eigen televisieprogramma bekend als ‘Tiki Taka Touzani’ op RTL 7.

Touzani heeft een indrukwekkend verhaal van zijn blessure, welke levens veranderend heeft gewerkt voor hem. Bekijk de video van Soufiane hieronder.

Meer van Soufiane Touzani?

Benieuwd naar de panna filmpjes van Touzani? Kijk eens bij onze pagina ‘Touzani’s panna’s‘. Meer van Soufiane op social media, bekijk de links hieronder.

Soufiane Touzani op Instagram
Soufiane Touzani op Facebook
Soufiane Touzani op Twitter
Soufiane Touzani op YouTube
Soufiane Touzani op LinkedIn

2 reacties op “Soufiane Touzani”

 1. Leon van der Maat

  Beste Touzanie,
  Wij hebben gisteren genoten van de voetbalwedstrijden op het Noordereiland.
  Onze kleinzoon was helemaal enthousiast en wij vinden het fantastisch wat je doet met die jongen voetballers.
  wij wonen vlakbij het parkje waar we zelf vaak sportief bezig zijn.

  Het is wel jammer dat ik vanmorgen moest ontdekken dat er nog veel afval ligt.
  Met zoveel jonge mensen moet het toch makkelijk zijn om na afloop met z’n allen alles schoon achter te laten.

  We hopen dat je in het vervolg de leiding van het evenement kunt vragen dat beter te organiseren.

  Veel succes met de komende wedstrijden

 2. Hoi Touzani,

  Op zaterdag 23 september wordt mijn zoontje 10. Hij is een ware fan van jou! Mijn zoon heeft een passie voor voetbal en kan ook heel goed voetballen ondanks zijn visuele beperking. Ik vroeg laatst wat zijn droom was en hij zei ik wil Touzani ontmoeten. Nu is mijn vraag of je de mogelijkheid hebt om zaterdag 23 september bij ons thuis te komen om wat trucjes te doen met mijn zoon en even een praatje op de foto en een handtekening. Ik hoor graag of dit jou lukt het zou echt zo fantastisch zijn! Een half uur tot een uurtje ben ik al erg blij mee. Ik hoor het heel graag.

  Met vriendelijke groet,
  Mellis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *