Soufiane Touzani - Freestyle voetballer

Touzani werd in 1986 geboren in Rotterdam. Hij voetbalde vanaf jonge leeftijd op straat op het Polderplein. Als voetbalspeler kwam hij uit voor Spartaan’20. Hier werd hij gescout door Feyenoord, waarna hij later overstapte naar de toenmalig profclub HFC Haarlem. Hij leek op weg naar een bestaan als profvoetballer tot bij hem in 2002 scoliose werd geconstateerd, een ernstige vergroeiing aan de wervelkolom. Na een operatie, waarin de rug met een stalen pin werd recht gezet, kreeg Soufiane Touzani het doktersadvies te stoppen met voetbal.

Hij mocht van zijn artsen echter wel ballen hooghouden. Hij revalideerde en bekwaamde zich in diverse hooghoudtrucs. In 2002 nam een vriend een filmpje op van Soufiane Touzani’s voetbalkunsten, dat een hit werd op YouTube. Het filmpje werd meer dan 100 miljoen keer bekeken. Op zijn 18e besloot hij zich in te schrijven bij de Kamer van Koophandel, als professioneel straatvoetballer. In 2005 werd hij benaderd door EA Sports en kreeg hij een rol in het computerspel FIFA Street. Daarnaast trad hij met zijn kunsten op bij voetbalclubs en bedrijven. De filmpjes die hij postte op social media kregen steeds meer aandacht. Op YouTube kreeg hij 600 duizend abonnees, terwijl een miljoen mensen hem volgden op Instagram. Zijn trucs werden onder andere toegepast door Marcelo en Neymar.

Door zijn bekendheid als vlogger kreeg hij voor zijn filmpjes toegang bij diverse grote clubs, waaronder Borussia Dortmund en Juventus. In de zomer van 2008 werd Touzani door AC Milan uitgenodigd bij de presentatie van Ronaldinho, die de club had aangetrokken van FC Barcelona. Hij verzorgde in het San Siro een voetbalshow met de nieuwe aankoop. Touzani kreeg ondertussen ook steeds grotere bekendheid als vlogger en ging ook voor televisie werken. Tussen 2011 en 2013 verzorgde hij onderdelen voor het TROS-programma Zappsport.

Van 2013 tot 2015 presenteerde hij een vast eigen onderdeel in de komische voetbalquiz ‘Koning Voetbal’ van presentator Jack Spijkerman. Een filmpje op zijn kanaal uit 2016, waarin Touzani Pierre-Emerick Aubameyang omspeelt en panna’s geeft, werd meer dan 2,6 miljoen keer bekeken. In 2017 kreeg deze freestyler een eigen televisieprogramma bekend als ‘Tiki Taka Touzani’ op RTL 7.

Touzani heeft een indrukwekkend verhaal van zijn blessure, welke levens veranderend heeft gewerkt voor hem. Bekijk de video van Soufiane hieronder.

Meer van Soufiane Touzani?

Benieuwd naar de panna filmpjes van Touzani? Kijk eens bij onze pagina ‘Touzani’s panna’s‘. Meer van Soufiane op social media, bekijk de links hieronder.

Soufiane Touzani op Instagram
Soufiane Touzani op Facebook
Soufiane Touzani op Twitter
Soufiane Touzani op YouTube
Soufiane Touzani op LinkedIn

+4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *