Roxanne ‘Rocky’ Hehakaija

roxanne-rocky-hehakaija-street-legend-straatvoetbalster

Roxanne Hehakaija, ook wel bekend als ‘Rocky‘ in de voetbalscène. Roxanne werd geboren in 1984. Ze begon al jong met voetballen doordat ze met haar vader meeging naar zaalvoetbal. Omdat er geen vrouwenvoetbalteam was speelde ze mee in het jongensteam. Zie hieronder een video van haar straatvoetbal trucjes.

Ze groeide door naar Jong Oranje en kwam daardoor in contact met “Meiden met ballen in Rio”. Deze ervaring inspireerde haar om jongeren buiten Nederland te helpen met de kracht van straatvoetbal.

Door een knieblessure kon Hehakaija niet verder bij Jong Oranje. Ze richtte samen met de voetballer Philip Veldhuis de stichting Favela Street op. Ze geeft onder andere voetbalclinics in sloppenwijken over de wereld. Met haar stichting Favela street ontwikkelde ze een programma waarmee ze jongeren een betere kans biedt in hun leven en om het beste uit zichzelf te halen.

Wist je dat Rocky het eerste en enige vrouwelijke lid van de StreetKings (straatvoetballers o.l.v. Edward van Gils) was? Daarnaast is Roxanne de eerste vrouw die opgenomen is in de straatvoetbal-modus van het voetbalsimulatiespel FIFA, genaamd VOLTA. 

Rocky op social Media

Meer van deze Street Legend Rocky Hehakaija zien? Volg Rocky op social media.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *