Edward van Gils

edward-van-gils-edje-godfather-straatvoetballer

Edward van Gils, ook wel ‘Ed’ of ‘Edje’ genoemd is de Godfather van het straatvoetbal. Edward wordt door de straatvoetbal scène erkend als grondlegger van het straatvoetbal. Laten we zeggen; meer dan alleen de straatvoetbalwereld, want Edward wordt vol erkend in de bekende voetbalgame FIFA Volta. Wanneer je in het FIFA spel de straatvoetbal carrière uit wil spelen zul je het moeten opnemen tegen de eindbaas Edward en zijn team.

Edward heeft als één van de weinige straatvoetballers een contract met Nike. In Amsterdam staat zijn eigen Kingsdome waar een ieder kan komen spelen voor rasecht potje straatvoetbal.

Het was ooit Edward zijn droom om profvoetballer te worden. Maar deze viel in duigen toen hij iets jatte uit een kleedkamer op de voetbalclub. Geen profvoetbalclub wilde Ed van Gils meer hebben. Maar via zijn straatvoetbal-carrière heeft Edward het toch ver weten te schoppen. Hij werd gecast voor Nike commercials, films én FIFA Street 2. Ronaldinho gaf Edward zelfs een plekje in zijn Globe Street Team.

Meer informatie over Edward van Gils

Meer van Edward van Gils? Volg hem op social media of bezoek zijn website of Kingsdome.

Wij hebben Edje van Gils toegevoegd aan onze categorie ‘Straatvoetballers‘ maar officieel valt hij zowel onder de noemer ‘Straatvoetballers’ als ‘Pannavoetballers‘.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *