Issy ‘Hitman’ Hamdaoui

issy-hitman-hamdaoui-akka-3000-panna-straatvoetballer

Issy Hamdaoui, staat ook wel bekend als Issy “Hitman“. Je zult je vast afvragen; van waar die naam ‘Hitman’? Dat betekend toch Huurmoordenaar? En dat klopt! De naam Issy Hitman komt van een reclameshoot die Issy heeft gedaan met Nike. De naam Hitman betekent huurmoordenaar, alleen dan in de voetbaltermen. Issy is enorm bekend geworden door zijn stijl van straatvoetbal en de vele panna’s die hij uitdeelde vanaf jonge leeftijd al.

Issy Hitman is nu onderdeel van StreetKings, een bedrijf onder leiding van Edward van Gils. Misschien wist je het nog niet, maar Issy is de uitvinder van de Akka 3000.

Het ontstaan van de Akka 3000

De Akka 3000 heeft Issy voor het eerst gedaan toen hij en Edward bezig waren voor FIFA Street 2. Dat waren drie dagen achter elkaar voetbaltrucs uitvoeren in een motion capture pak. Zee waren een beetje aan dollen. Hij had een truc die hij altijd deed maar die mislukte vaak. Maar juist omdat die mislukte ontstond uiteindelijk de Akka 3000.

Het leuke ook van de Akka 3000 is dat Issy deze truc deed in Canada, 7 maanden voor de release van FIFA Street 2. Van Gils vond die truc toen nog niks want hij zag er niet uit en was niet functioneel. Maar toen FIFA Street 2 dus uit was kwam hij weer op die truc gekomen. Toen heeft de Hitman diezelfde dag nog geperfectioneerd en online gezet. Vanaf toen ging de Akka3000 viraal over social media. Achteraf heeft Hamdoui er spijt van dat hij zijn eigen naam er niet aan heeft toegevoegd.

Hieronder vind je een video van Sean Garnier die terug gaat naar waar het allemaal begon. Mr. Akka 3000, oftewel Issy Hitman Hamdaoui.

Meer informatie over Issy Hitman?

Vind je Issy zijn verhaal interessant en ben je benieuwd naar meer van hem? Bekijk zijn social media en volg hem!

Wij hebben Issy Hitman toegevoegd aan onze categorie ‘Straatvoetballers‘ maar officieel valt hij onder zowel de noemer ‘Straatvoetballers‘ als ‘Pannavoetballers‘.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *