Guido van Moorselaar

Guido van Moorselaar - Freestyle voetballer

Guido van Moorselaar is één van de bekendste namen uit het Nederlandse freestyle voetbal. Naast atleet, artiest en trainer is hij ook de voorzitter van Freestyle Voetbal Nederland en de Nederlandse vertegenwoordiger van de World Freestyle Football Association. Guido’s missie is om freestyle voetbal als sport en als kunstvorm onder de aandacht te brengen. Guido staat met diverse voetbal trucjes op onze website waarbij hij jou de gaafste freestyle voetbaltricks aanleert. Bekijk hieronder meer video’s van deze freestyler.

 

Guido komt op zijn veertiende voor het eerst in aanraking met freestyle voetbal door een DVD van de Streetwizards. Vanaf dat moment is hij geobsedeerd door de sport ‘freestyle voetbal’ en leert hij zichzelf verschillende trucs aan. Al snel wordt de jonge Guido opgemerkt en wordt hij onderdeel van Masters of the Game, het team waar de Streetwizards ook bij spelen. Samen met zijn helden tourt hij in 2009/2010 door heel Nederland.

Tijdens deze beginperiode weet Guido één ding zeker: freestyle voetbal moet bekender worden onder een groter publiek. Daarom start hij in 2011 het YouTube account ‘Leer Freestyle Voetbal’, waar hij stap voor stap verschillende freestyle voetbaltrucs uitlegt. Ook gaat hij bij profvoetballers langs om te kijken of zij ook freestyle skills in huis hebben. Inmiddels heeft het account al meer dan één miljoen views. Guido mist een centraal platform voor freestyle voetbal en richt in 2018 de stichting Freestyle Voetbal Nederland op. De stichting zorgt dat freestylers zich verder kunnen ontwikkelen en dat ze het podium krijgen dat ze verdienen. Ook wil hij de sport en kunstvorm naar een hoger niveau tillen door meer bewustzijn te creëren en de deelname eraan te vergroten. Zo organiseert de stichting bijvoorbeeld ieder jaar het Nederlands Kampioenschap Freestyle Voetbal.

In de afgelopen jaren heeft Guido voor veel grote bedrijven gewerkt, waaronder UEFA, KNVB, Ajax, Feyenoord, PlayStation, Amstel, Peugeot, Disney en Red Bull. Ook is hij drie jaar een PUMA atleet geweest. Een nieuw hoogtepunt in de carrière van de freestyler is begin 2019. Vlak voor de EK-kwalificatiewedstrijd Nederland-Duitsland geeft Guido in een uitverkochte Johan Cruijff Arena een demonstratie. Samen met vijf andere internationale freestylers presenteert hij de nieuwe EK-mascotte Skillzy en de twee freestyle voetbalambassadeurs voor het EK 2020. Het centrale thema van de EK-campagne is freestyle voetbal. Hét thema dat al jaren deel uitmaakt van Guido’s DNA.

Meer trucs leren van Guido van Moorselaar? Kijk eens bij onze categorie ‘Freestyle trucjes‘.

Guido op social media

Twitter van Guido van Moorselaar
Facebook van Guido van Moorselaar
Instagram van Guido van Moorselaar
YouTube-kanaal van Guido van Moorselaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *