NK Freestyle Voetbal 2019

NK Freestyle Voetbal - Freestylers

Zaterdag 21 september, een dag waar vrijwel iedere Nederlandse freestyle voetballer naartoe had geleefd. Het Nederlands Kampioenschap Freestyle Voetbal vond namelijk plaats in Eindhoven! Voor zo’n 30 mannelijke en vrouwelijke freestylers was dit hét moment om de vele trainingsuren te laten gelden en zichzelf te belonen met een goede freestyle voetbalshow. Door de bal hoog te houden en tegelijkertijd moeilijke en stijlvolle trucs uit te voeren werd getracht het jurypanel te imponeren. Dit kan al zittend, maar ook staand, en zelfs je hoofd, borst of schouders kunnen gebruikt worden voor voetbaltrucs. Deze diversiteit aan mogelijkheden maakt dat iedere freestyle voetballer zijn eigen unieke stijl ontwikkelt die hem onderscheidt van de rest.

Freestyler - voetbaltrucs tijdens NK Freestyle voetbal

Door het organiseren van kampioenschappen en evenementen in Nederland wordt er een podium geboden aan alle Nederlandse freestylers. Dit, zodat de ontwikkeling van freestyle voetbal Nederland geoptimaliseerd wordt. Daarnaast staat het groeien van de sport hoog op de agenda en wordt er veel aandacht besteed aan het onder de aandacht brengen van de sport. Een aantal weken voor het NK werden er lessenreeksen gestart op basisscholen in Eindhoven. Onder leiding van verschillende freestylers en pannaspelers kregen enthousiaste leerlingen de kans om kennis te maken met freestyle voetbal en pannavoetbal. Na vier lessen op elke basisschool was de basis aangeleerd en was het tijd voor het NK, ook voor de nieuwe generatie freestylers en pannavoetballers! Zij deden dan nog niet mee, maar waren wel uitgenodigd voor een kijkje achter de schermen en de daadwerkelijke freestyle battles die enkele uren later zouden plaatsvinden.

Freestyle voetballer - NK Freestyle Voetbal

Wat zij zagen was de top 16 in 1 tegen 1 battles. Elke freestyler kreeg per battle drie keer 30 seconden waarmee hij de drie internationale juryleden probeerde te overtuigen om op hem te stemmen. Dit NK bestond het jurypanel uit de Italiaanse pionier Federico Massignani (beter bekend als Fed), de huidige Franse kampioen Jordan Meunier en de meervoudige Europees en Wereldkampioen Tobias Becs (tevens eigenaar van het freestyle merk 4freestyle). Bekijk hieronder de video’s en geniet mee!

Jesse Marlet en Laura Dekker - NK Freestyle voetbal

Finale NK Freestyle Voetbal | Hermen Voerknecht tegen Jesse Marlet

Winnares Laura Dekker | Freestyle voetbalster – Dames competitie

Meer weten over freestyle voetbal, bekijk de gaafste voetbaltricks op onze categorie ‘freestyle trucjes‘. Ben je benieuwd naar het volgende Nederlands Kampioenschap of een andere competitie.. houd ons kopje ‘nieuws‘ in de gaten!

*Foto’s: Stijn de Winter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *