Creators FC, het YouTube voetbalteam van Nederland

creators-fc-het-youtube-voetbalteam-van-nederland
Creators FC is het officiële voetbalteam van bekende Nederlandse YouTubers. Hierin voetballen spelers als Fifalosophy, vv Bas vv, Dylan Haegens, Noah de Zeeuw, Niek Roozen, King Alert, Kalvijn, Luca Like, YousToub, Supergaande, FC Roelie, De Bankzitters, Rob Hoekx, Hanni Hanna en vele gast youtubers spelen wel eens wedstrijdje mee. De YouTubers spelen vaak voor een goed doel en halen hierbij een hoop geld op. De YouTubers en Influencers zelf komen hiervoor gratis opdagen en een fanatiek potje voetbal spelen. Soms tegen een plaatselijke voetbalvereniging die Creators FC inhuurt, soms tegen een oude voetbalclub van een YouTuber, maar ook wel eens tegen FC de Rebellen of het RTL Sterrenteam. Bekijk hieronder een aantal video’s van het Nederlandse YouTube voetbalteam. 

Wedstrijd Creators FC tegen Crew United

Wedstrijd Creators FC tegen Warchild met een debuut van Dylan Haegens

Het ontstaan van Creators FC

Het online youtube voetbalteam ‘Creators FC’ werd opgericht door Roy van Rossum op 8 oktober 2016, Roy was en is bekend op YouTube onder de naam ”goochelen doe je zo”. De reden van de oprichting is omdat hij, in de 10 jaar dat hij op YouTube actief is, veel YouTubers heeft ontmoet, en daardoor erachter is gekomen dat ze eigenlijk allemaal gek zijn op voetbal. Toen hij dat wist is hij gaan polsen of ze het leuk zouden vinden als ze samen een wedstrijd zouden spelen voor een goed doel tegen een aansprekende tegenstander. Iedereen aan wie hij het vroeg zei hierop ‘Ja, dat is goed!’. Roy van Rossum wilde deze wedstrijden ook als profvoetballers spelen, dus in een stadion, veel publiek, opkomst muziek, line-up met kinderen, mascotte, alles gefilmd, pers aanwezig, medische staf en echte KNVB-Scheidsrechters die de wedstrijd floten. Dat was gelukt. Voor de wedstrijd tegen FC Utrecht zijn ze twee keer gaan trainen, en hebben ze training gehad van ex-profvoetballer van FC Utrecht, Koos van Tamelen. Ondanks de grote nederlaag, bleef iedereen positief en hebben besloten ze meer wedstrijden te gaan spelen.

Wedstrijd Creators FC tegen FC Castellum

Interview met Kalvijn en goal van Matthy

Wie spelen er allemaal in Creators FC

Sommige vragen zich af wie er allemaal in Creators FC spelen. Dat kunnen we ons best voorstellen, omdat er nogal vaak nieuwe spelers bijkomen en sommige spelers niet meer meedoen. Wij hebben hieronder een lijst gesorteerd van de spelers die reeds met het YouTube voetbalteam hebben meegespeeld en/of in spelen.

YouTubers die reeds hebben gevoetbald voor het Nederlandse YouTube Voetbalteam Creators FC vind je hieronder. Klik op de naam om naar hun bekendste social media te gaan (dit kan Instagram en YouTube zijn):

Wanneer we een naam vergeten zijn? Laat het ons even weten in de reacties (onderaan deze pagina) of door te mailen naar youtuber@voetbaltrucjesleren.nl.

Zaalvoetbalwedstrijd van Creators FC spelers ‘De Bankzitters’

Creators FC tegen Warchild in het ADO Den Haag stadion

Fans rennen iedere wedstrijd het veld op

Iedere wedstrijd weer komen er talloze kijkers op af om de wedstrijd te aanschouwen. Wanneer het rust- of eindsignaal dan klinkt, dan komen alle YouTube fans en liefhebbers het veld op gerend om een handtekening of foto te scoren met hun favoriete youtuber/influencer of Nederlandse bekendheid. Hieronder vind je nog een aantal YouTube video’s van dit meesterlijke voetbalteam.

Wedstrijd Creators FC tegen voetbalvereniging Maarssen

Zaalvoetbalwedstrijden tegen o.a. het team van Edward van Gils

Matthy van de bankzitters scoort wereldgoal voor FC Creators

Raoul, ook wel bekend als FC Roelie sloopt de cornervlag

Kalvijn scoort goal voor Creators FC

Meer informatie omtrent Creators FC?

Creators FC behoort tot één van de populairste kanalen van Nederland en België met in het elftal de grootste YouTubers van Nederland. Ben je benieuwd geraakt naar dit voetbalteam en wil je graag meer informatie? Tot dusver heeft Creators FC nog geen website, maar volg onderstaande links voor meer van Creators FC.

Benieuwd of één van deze voetbalsterren ook in te huren is. Kijk op ‘YouTuber inhuren‘ voor meer informatie en neem contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *