10 vragen voor freestyler Nick Zieren

10-vragen-voor-nick-zieren-soccershowdown-freestyler

Wie is Nick Zieren? Stel jezelf even voor..

Mijn naam is Nick Zieren, voormalig Nederlands Kampioen en inmiddels 14 jaar geleden gestapt in de freestyle voetbal wereld. De sport heeft mij in contact gebracht met mooie mensen, onvergetelijke ervaringen gebracht en daarnaast heb ik ook het geluk dat ik van mijn passie één van mijn inkomstenbronnen heb mogen maken.

Freestyle Voetbal Carrière

“Ik ben dankbaar wat mijn passie mij heeft gebracht op persoonlijk vlak en op werkgebied, omdat ik weet dat het niet vanzelfsprekend is.”

In mijn freestyle carrière heb ik de volgende wedstrijdprestaties behaald.

  •  2x 1ste plaats: NK De Baas & NK Panna KO (Freestyle)
  • 2x 2de plaats: NK Redbull Streetstyle & Streetmasters
  • 1x 3de plaats: Dubai International Freestyle Championships

Daarnaast heb ik duizenden mensen mogen trainen tijdens mijn workshops, heb ik deel uitgemaakt van verschillende commercials en heb ik honderden shows gegeven in binnen- en buitenland. Waaronder in Dubai, diverse voetbalstadia, voor verschillende TV-zenders en tijdens een uitnodiging voor een ode voor Prinses Beatrix tijdens haar officiële afscheidsfeest.

Wat doe je het liefst? Veldvoetbal, zaalvoetbal, straatvoetbal, freestyle voetbal of pannavoetbal?

Freestyle voetbal. Met belangstelling zonder blijvend succes van NEC, Vitesse en KNVB was profvoetballer worden op het veld in mijn jeugd altijd mijn droom tot ik Freestyle voetbal ontdekte. Ik besloot te stoppen met veldvoetbal en te kiezen waar ik het meeste passie voor had.

Door wie ben jij geïnspireerd om te beginnen met freestyle voetbal?

Ik was altijd buiten aan het voetballen met vrienden en als ik alleen ging voetballen schoot ik op de garage deur of probeerde ik mijn record met hooghouden te verbreken. Freestyle trucjes oefenen deed ik nooit tot mijn broer mij een truc leerde en sindsdien wou ik niets anders dan meer trucs leren. De trucjes zocht ik op internet of zag ik op televisie.

Wie vind jij de beste voetballer op dit moment?

Momenteel is dat Lewandowski. Helaas voor hem dat Ballon D’Or niet doorging anders had hij hem verdiend. De voetballer die in de toekomst zal overnemen is Mbappe.

Wat is jouw favoriet freestyle truc?

De Magellan Mitchy Around The World (MMATW). Ben je op zoek naar een truc die er spectaculair uitziet en kan je de Magellan en de AMATW al? Zet hem dan op je to-do lijstje!

Op welke truc heb je het langste moeten oefenen?

Mitchy Around The World No Touches (MATW NT) die ik zoveel mogelijk keer in één combinatie achter elkaar probeerde. Ik merkte dat dit mijn specialiteit was en daardoor trainde ik iedere training op dit soort combinaties om hier in Nederland de beste in te zijn. De moeilijkheidsgraad ligt hierbij hoog waardoor het goed scoort tijdens competities.

Welk voetbaltrucje kon jij als eerst?

Dit was een Flick Up truc, waarbij iemand je de bal aanspeelt en je de bal opwipt met je standbeen terwijl je met je andere been over de bal heen gaat. De twee stappen doe je in één vloeiende beweging. Dit voelde voor mij als een soort van rondje om de wereld. Hierna ging ik de echte around the world oefenen.

Wanneer ben je een professioneel freestyler geworden?

13 jaar geleden tekende ik een contract bij Soccershowdown en was dit de start als professioneel Freestyler. Destijds was dit het meest succesvolle straatvoetbalteam.

Hoevaak kun je hooghouden? Heb je nog tips?

Ik zou niet weten hoe vaak ik nu zou kunnen hooghouden, misschien een paar uur tot mijn concentratie het begeeft? Een tip die ik wil meegeven is, zorg dat je de bal niet hoger dan je knie hooghoudt en houd je beide voeten zoveel mogelijk in dezelfde stand. Op deze manier heb je meer controle en maak je het dus makkelijker voor jezelf.

Wie is jouw favoriete freestyle voetballer op dit moment?

Ik heb grote bewondering voor de huidige Nederlandse freestyle voetballers die als een speer gaan.

Wat hoop je te bereiken met jouw freestyle voetbal talent? Heb je dromen of doelen die je wilt bereiken?

Ik ben dankbaar wat mijn passie mij heeft gebracht op persoonlijk vlak en op werkgebied, omdat ik weet dat het niet vanzelfsprekend is. Mijn doel is om altijd actief te blijven in de freestyle voetbal wereld als freestyler (geen wedstrijden), trainer, evenementenorganisator en ondernemer. Om er 1 specifiek doel aan te plakken zal het, het trainen en begeleiden zijn van professionele freestylers. Bijna iedere atleet die een individuele sport op professioneel niveau beoefent heeft een trainer. Freestyle voetbal nog niet, alleen tot een bepaald niveau, maar ik zie het zeker in de toekomst gebeuren.

Meer weten over deze freestyler van Soccerhowown (SSD)?

Wil je meer komen te weten van Nick Zieren? Volg Nick op facebook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *