Neymar, Robben, Pogba voetbewegingen

Neymar-Robben-Pogba-voetbewegingen

Om je balcontrole goed te oefenen kan je diverse trainingen gaan doen zoals te zien is in het filmpje en de uitleg hieronder.

Benodigdheden

Pylonen

Voetbal

Het opzetten is heel eenvoudig; je zet een aantal pylonen achter elkaar, ongeveer 50 cm a 150 cm ertussen. Ook is het mogelijk om een tweede rij te maken, als je bijvoorbeeld met z’n tweeën bent.

voetbewegingen2

Uitleg

Oefening 1:

– Zet eerst je linker voet op de bal, daarna gelijk weer je rechter (spring lichtjes als je van voet verwisselt)

– Daarna weer je linkervoet en gelijk de bal mee rollen naar rechts (tussen de pylonen door)

– Nu doe je weer hetzelfde, alleen begin je nu met je rechtervoet, dan links en daarna weer rechts en de bal mee rollen naar link (tijdens het stappen op de bal moet je de bal lichtjes naar achter rollen, zodat je weer bij de andere pylon uitkomt en daar weer tussendoor kan spelen)

Oefening 2:

– Oefen eerst met beide voeten om de bal aan te raken met de punt van de onderkant van je schoenen (steeds sneller en soepeler)

– Oefen nu rechts aanraken, dan links aanraken, daarna met je rechtervoet achter je linkerbeen langs en weer de bal aanraken met rechts

– Als dat lukt, ga dan direct door met links aanraken, rechts aanraken en dan weer links aanraken achter je rechterbeen langs

Oefening 3:

– Balanceer de bal tussen je linker- en rechtervoet door heen en weer te tikken tussen beide voeten

– Stel je begint links, dan ga je rechts tik, links tik, rechts tik, daarna buitenkant voet links langs pylon

– Direct daarna links tik, rechts tik, links tik, daarna buitenkant voet rechts langs pylon

– Zo speel je verder vooruit tot je alle pylonen hebt gehad Nu kan je beginnen met oefenen, door er tussendoor gaan dribbelen (probeer ervoor te zorgen dat de bal niet te ver van je voet stuitert). Succes met oefenen en probeer steeds sneller en behendiger!

Meer voetbaltrainingen?

Wil je meer voetbal oefenstof? Bekijk onze categorie ‘Training‘ eens. Hier staan diverse voetbaltrainingen die je wellicht interessant vind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *