Locomotief

locomotief-beweging-dribbel-truc-voetbal

De locomotief beweging is een voetbaltruc waarbij je jouw tegenstander op het verkeerde been kunt zetten. Bekijk de stappen en video hieronder om je tegenstander de baas te zijn in een één tegen één duel.

Voetbaltruc ‘De locomotief’ in stappen uitgelegd

Stap 1). Je dribbelt met de bal en je doet net alsof je de bal stil legt maar je maakt een locomotief beweging (je heft je knie iets omhoog) laat de bal rollen en neemt de bal met het hetzelfde been.

Stap 2). Je dribbelt met de bal en je doet net alsof je de bal stil legt maar je maakt een locomotief beweging. laat de bal rollen en neemt de bal met het hetzelfde been mee. Vervolgens maak je een Cruijff-turn (kap achter het standbeen) en schiet je op doel.

Stap 3). Je dribbelt met de bal en je doet net alsof je de bal stil legt maar je maakt een locomotief beweging. laat de bal rollen en neemt de bal met het het andere been mee. Vervolgens maak je diverse Cruijff-turn bewegingen en schiet je op doel.

Tip: Bij de ‘locomotief-beweging’ denkt de tegenstander dat je bal stil legt of een hakje maakt, de versnelling hierna is erg belangrijk!

Locomotief-beweging voor gedaan door Erik Nieuwenhuis

Locomotief-beweging i.c.m. een loopcoördinatie oefening

Meer voetbal trucjes leren voor op het veld?

Wil jij niet alleen één tegenstander voorbij spelen, maar meerdere? Of wil je gewoonweg beter worden in het omspelen van tegenstanders? Bekijk diverse video’s in onze categorie ‘training‘ en wordt beter in voetbal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *