Kylian Mbappé

Voetbal-Trucjes-Leren-Kylian-Mbappe

Volledige Naam: Kylian Mbappé Lottin

Geboren: 20 December 1998

Land: Frankrijk

Lengte: 178 cm

Gewicht: 73 kg

Favoriete Been: Rechts

Club: PSG

Kylian Mbappé begon zijn seniorencarrière bij de Ligue 1-club Monaco en maakte zijn professionele debuut in 2015, op 16-jarige leeftijd. Met hen won hij een Ligue 1-titel, Ligue 1 Young Player of the Year en de Golden Boy-prijs. In 2017 tekende hij voor competitierivaal Paris Saint-Germain op een eerste lening, die in 2018 permanent werd gemaakt in een transfer ter waarde van € 180 miljoen plus extra’s, waardoor hij zowel de op één na duurste speler als de duurste tiener is. ] Daar won Mbappé drie Ligue 1-titels, drie Coupe de France-titels, werd hij twee keer uitgeroepen tot Ligue 1-speler van het jaar en eindigde hij drie opeenvolgende seizoenen als Ligue 1-topscorer. Hij is ook de op twee na hoogste doelpuntenmaker in de geschiedenis van de club.

Mbappé staat vooral bekend om zijn mega snelheid en snelle dribbels. Hij kan zo’n 36,2 km per uur rennen en dat maakt hem sneller dan Cristiano Ronaldo. Kylian heeft het voorrecht de voorhoede posities bij PSG te delen met Messi en Neymar.

Mbappé werd geboren in Parijs en groeide op in Bondy, Seine-Saint-Denis, een gemeente op 10,9 km (6,8 mijl) van het centrum van Parijs. Zijn vader, Wilfried, komt uit Kameroen en is niet alleen de zaakwaarnemer van Mbappé, maar ook voetbalcoach, terwijl zijn moeder, Fayza Lamari, van Algerijnse Kabyle-afkomst is en een voormalig handbalspeler is. Hij heeft een jongere broer, Ethan, die in 2018 speelde voor Paris Saint-Germain’s onder-12 ploeg. Mbappé’s adoptiebroer, Jirès Kembo Ekoko, is ook een professionele voetballer.

Toen hij opgroeide, was zijn idool Cristiano Ronaldo, een speler die hij leek te evenaren. Als kind ging Kylian Mbappé naar een particuliere katholieke school in Bondy, waar hij werd beschouwd als academisch begaafd maar buitengewoon weerbarstig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *