Hooghouden

Voetbal hooghouden

Hooghouden kan op verschillende manieren

Je kunt hooghouden met je voet, knie, hoofd, schouder, hak en noem zo maar op. Allerlei variaties zijn daarop ook mogelijk. Natuurlijk begint het allemaal bij de basis, en dat is natuurlijk leren hooghouden met de voet.

Basisbegin leren hooghouden

– houdt de bal in je hand en laat de bal op vallen

– probeer de bal omhoog te schieten en weer op te vangen in je handen

– als dat lukt, dan laat je de bal weer vangen en probeer je twee keer omhoog te schieten met de bal, enz.

Als het hooghouden goed gaat kan je gaan proberen de bal met je voet te gaan opwippen, in plaats van te laten vallen uit je hand, en daarna te gaan hooghouden. Ideeën voor opwippen staan onder bal opwippen variaties

Als je veel oefent zal je zien dat het vanzelf beter gaat!

Filmpje 1 – Voetbal Hooghouden | De basis
Filmpje 2 – Leer een Voetbal hooghouden
Filmpje 3 – Leer een Voetbal hooghouden op TV

Filmpje 4 – Hooghouden met toiletpapier door Freestyler Josh

Hieronder zijn andere leuke oefeningen voor hooghouden neergezet, je kan er natuurlijk altijd zelf een variatie op bedenken. Ook kan je tussen de filmpjes kijken onder de straat trucjes bij hooghouden.

hooghouden

Op deze afbeelding zijn 2 oefeningen gezet voor hooghouden.

Benodigdheden:

Pionnen

Voetbal

Oefening 1

Zet de pylonen neer op ongeveer 5 meter van elkaar over de lengte, houdt de ruimte tussen de pylonen ongeveer 1 a 2 meter. Het is nu de bedoeling dat je bij Start de bal opwipt en over een afstand van 5 meter de bal probeert hoog te houden, dit kan bijvoorbeeld lopend of rennend. Zorg ervoor dat je in zo’n recht mogelijke lijn loopt en op het eind tussen de pylonen doorkomt. Nog te makkelijk? Probeer de afstand te vergroten. Wissel links en rechts af, dus om en om hooghouden. Ook mogelijk is alleen je linkervoet of alleen je rechtervoet te gebruiken.

Oefening 2

Maak een vierkant door op elke hoek een pylon neer te zetten, houdt een afstand van 1 a  2 meter aan. Ga nu in het vierkant staan en ga de bal hooghouden, de bedoeling is dat je niet buiten het vierkant komt.

Nog te makkelijk?

Je kan heel gemakkelijk het vierkant kleiner maken. Ook hier is het mogelijk rechts en links af te wisselen of alleen rechts of alleen links.