Ben jij al bekend met het tenue van de Oranje Leeuwinnen?

Voetbal-Trucjes-Leren-Tenue-Oranje-Leeuwinnen

De Oranje Leeuwinnen spelen al een hele tijd wedstrijden. Door de jaren heen zijn de tenues, waarin de Oranje Leeuwinnen spelen, aangepast. Nike heeft sinds kort een nieuw thuis- en uitshirt ontworpen. Het motto waaronder de shirts uitgebracht zijn is: ‘never settle, never done’. Dit motto past als gegoten voor de Oranje Leeuwinnen. Tijdens het EK in Engeland zullen de shirts niet te missen zijn. Hieronder lees je meer informatie hierover!

Het ontstaan van vrouwenvoetbal

Vaak hoor je mensen zeggen dat voetbal echt een mannensport is. Toch is dit niet het geval. Hoewel de mannen eerder zijn begonnen met voetbal, maakte de vrouwen in 1955 ook hun entree. Het Nederlandse voetbalelftal speelde in 1956 de eerste wedstrijd. Nu is het vrouwenvoetbal niet meer te missen en is het erg populair. Vooral in 2017 zijn de Nederlandse voetbalvrouwen bekend geworden. Dit komt door de winst in het EK. Nog steeds spelen veel vrouwen voetbal en gebeurt dit ook op hoog niveau.

Tenue voor zowel uit als thuis

Nederland staat bekend om de oranje kleur. Deze kleur zie je dan ook zeker terugkomen in zowel de thuis- als uitshirts. De oranje kleur is erg goed uitgekozen en is het felste wat het geweest is. Het team is door de opvallend oranje kleur dan ook zeker niet te missen. De thuisshirts zijn geheel in oranje, maar de uitshirts hebben een ander design. Voor de uitshirts is er gekeken naar de Nederlandse kunst en stijl. Hierbij hebben ze inspiratie gehad van Piet Mondriaan. Er zijn namelijk verschillende blokjes in de Nederlandse kleuren te zien. Dit zijn dus blauwe, rode en oranje blokjes. De witte kleur is over het gehele shirt terug te zien. Je hebt dus als het ware de nederlandse vlag op een aparte manier verwerkt over het shirt.

Wat vindt Jackie Groenen van het shirt?

Het belangrijkste is natuurlijk dat de Oranje Leeuwinnen tevreden zijn met de shirts. Jackie Groenen is erg te spreken over de shirts. Ze vindt het erg leuk te mogen spelen in deze nieuwe shirtjes. Daarnaast vindt ze het een tenue met casual, maar wel met pit.

Sportprestaties onder vrouwen

Sinds Aletta Jacobs de eerste arts was, mochten vrouwen steeds meer. Aletta jacobs heeft erg gewerkt aan de emancipatie. Ook in de voetbal is dit erg verbeterd. Hoewel mannen voetbal eerder bestond, is het onder de vrouwen nu ook niet meer te missen. Nike is daarom erg blij dat ze de shirts hebben mogen ontwerpen. De sportzomer staat voor hen als een nieuw monument voor de Oranje Leeuwinnen. Ze zijn blij samen stappen te mogen zetten met de nationale teams van Nederland, Portugal, Noorwegen, Finland en natuurlijk gastland Engeland.

Wanneer is spelen de Oranje Leeuwinnen?

Zoals je al eerder hebt kunnen lezen, spelen de Oranje Leeuwinnen tijdens het EK. Dit EK zal in Engeland plaatsvinden. Het is handig om het programma eens door te nemen. De eerste wedstrijd zal op 24 juni plaatsvinden. Tijdens deze wedstrijd zullen de Oranje Leeuwinnen spelen in hun nieuwe tenue.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *