Andrea Pirlo Vrije Trap

Andrea Pirlo Vrije Trap

Vrije trappen nemen is een specialiteit en is te leren! Daarmee kan je super mooie goals maken uit een dode spelsituatie. Een goede vrije trap specialist is natuurlijk Andrea Pirlo. Wil jij net zoals hem de vrije trappen nemen? Leer dan hieronder hoe dat moet!

Stap 1: de aanloop; Pirlo gebruikt een aanloop tussen de 15 en 45 graden (dit is meestal ook gebruikelijk, je kan er zelf in variëren)
Stap 2: hoe de bal schieten; probeer de bal onder het midden te raken, leun een beetje naar links (rechtsbenig) of naar rechts (linksbenig), probeer ook een beetje topspin mee te geven.
Stap 3: welk deel van de voet; Pirlo gebruikt de binnenkant van zijn voet Er zijn twee manieren voor een goede curve: – gebruik de binnenkant van je voorste stuk van je voet voor iets meer curve (minder krachtig) – gebruik een combinatie van de binnenkant en het instapgedeelte (zie video) voor meer kracht (minder curve)
Stap 4: nu stap 1 tot 3 na elkaar; Pirlo heeft een rustige aanloop, hij creëert een krachtig schot met zijn laatste (grote) stap en zijn lichaam, Pirlo heeft geen grote zwaaibeweging met zijn voet

Filmpje – Hoe te schieten als Pirlo, Ronaldinho en Özil

Een duimpje voor Andrea Pirlo’s vrije trappen techniek?

Vind je deze deze traptechniek ook goed?  Vergeet dan niet even een duimpje te geven!

Stuur jouw voetbalvideo in!

Heb jij een zelf een gave vrije trappen video een andere soort trucjes video die je graag ziet terug komen op onze website? Laat ons weten in de reactie hieronder en misschien staat jouw voetbaltruc hier straks wel op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *